Hvilken brettstørrelse er rett for deg?

SUP brettstørrelse

Hvilken brettstørrelse er rett for deg? Når du jakter det perfekte padlebrettet for Sup-padling, vil du ha et Sup brett som gir nok stabilitet og manøvrerbarhet tilpasset etter din kroppsvekt og ferdighetsnivå. Samtidig vil du ha et brett som kan komme opp i høy nok hastighet for å få en tilfredsstillende opplevelse på vannet, og er tilpasset typen aktivitet du vil bruke brettet til.

De mest populære padlebrettene for allsidig bruk er mellom 3 og 3,5 meter i lengde og 80-86 cm i bredde. Hvis du prioriterer stabilitet over alt annet, vil du se etter et padlebrett med en bredde på mellom 85-89 cm. Du kan selvsagt også velge bredere, men du kan da ende opp med et brett som er tregt, og du vil miste mye av det gøyale med SUP-padling. Hydro-Force sine Sup Brett når maksimalt bredde på 89 cm. 

Sup Brett høyde del 1

Hvis transportering og manøvrerbarhet er dine prioriteringer, eller du veier under 68 kg, kan det være lurt å velge et kortere brett enn det vanligste brettet. Alt under 3 meter kan her være passende. Hydro-Force har 1 modell som er under 3 meter: Denne kaller vi for Aqua Journey. Det viktigste å passe på er at brettets bredde er passende med lengden. Et padlebrett på 2,8 meter som er bredere enn 83 cm vil fort gå veldig tregt i vannet. 

Det finnes også spesialproduserte former til spesifikke bruk. Brett med en bredde på over 90 cm er vanlige å bruke til padling til korte drag, men er ikke til å anbefale for generell padling da disse modellene som oftest går veldig tregt. Brett på under 2,8 meter i lengde er vanligvis designet for surfing på sjøen eller i elven, men mangelen på volum gjør det vanskeligere å holde balansen for vanlig padling over langdistanse. Skal du surfe i sjøen anbefaler vi deg: Compact Surf

Sup Brett høyde del 2

Du burde også være klar over stabilitetsfordelen oppblåsbare brett har i fordold til harde padlebrett. Oppblåsbare brett er tykkere, noe som gjør de mer stabile enn harde padlebrett. De harde padlebrettene er laget for å redusere vekt og være optimale for racing og surfing, men de er mindre stabile og bevegelige enn de oppblåsbare modellene. Hydro-Force tilbyr per dags dato kun oppblåsbare Sup Brett. 

Brettets tykkelse er minst like viktig som dets lengde, bredde og ytterkant. Oppblåsbare brett for allsidig bruk burde være rundt 12 cm tykke. Det eneste unntaket for dette er dersom padleren veier over 100 kg, da vil man få fordeler ut av litt ekstra tykkelse. Det vil legge seg bedre i vannkanten beregnet etter kroppsvekten.

Hvilken brettstørrelse

Det å bestemme padlebrettets størrelse er bare starten på researchen du burde gjøre. Ikke kjøp et padlebrett før du har forstått det brede sortimentet av fasonger og konstruksjoner. Den beste måten å forstå dette på er rett og slett ved å lese produktets spesifikasjoner.

Samtidig som det finnes forskjellige faktorer som påvirker den ideelle lengden, bredden og tykkelsen du burde se etter i et padlebrett, viser tabellen under hva du burde velge ut fra størrelsen på kroppen din forutsatt at du ønsker et padlebrett til allsidig bruk:

Størrelse og vektkapasitet på våre Sup Brett

Hydro-Force Sup Brett størrelse

Trenger du hjelp med å velge? Ta en prat med våre Sup-spesialister. Du kan kontakte oss enten på chat, telefon eller mail. Trykk her for kundeservice.

Legg igjen en kommentar