5 grunner til å begynne med SUP brett

5 gode grunner til å begynne med SUP brett

Standup-padling eller SUP-brett blir mer og mer populært i Norge, men det er fortsatt mange som er i tvil om vannsporten er det rette valget for treningsøkten. Her får du 5 gode grunner til å begynne med SUP.

1. Treningseffekt

Stand-up-padling styrker kroppens kjernemuskulatur, og er den rette treningsøvelsen for den som liker å trene flere muskelområder på samme tid. Her får man trening i legger, lår, armer, bryst og mage. Faktisk fungerer SUP like godt som å ta skrå-situps for mage og bryst, da kraften fra vannet tilsvarer kroppsvekten du løfter ved en situp. Dette kommer selvsagt helt an på hvor lang nedi vannet du tar padleåren, og hvor mye kraft du legger i hvert tak.

2. Stressreduksjon

SUP har mange fine psykologiske effekter. Ved å være ute i naturen, få frisk luft og samtidig være i bevegelse vil dette hjelpe stressnivået i kroppen. Oppreist padling er derfor for mange en måte å koble totalt ut av den hektiske hverdagen vi lever i dag. Vannaktiviteten øker også kroppens dopamin-nivå, som er med på å forbinde sporten med en lykkerus. Dette er også en forebyggende faktor mot stress.

3. Enkelt å transportere

Oppreist padling krever lite utstyr, og er derfor lette å transportere. Dette gjelder spesielt de oppblåsbare modellene i motsetning til de klassiske padlebrettene i hardplast. Når man kjøper et oppblåsbart padlebrett følger det som regel også med en bag man kan ha brettet oppi under kollektiv transport eller i bilen, uten å måtte stroppe brettet til taket. Dette gjør det enklere for deg når du f.eks skal ta kollektivt transport. 

4. Forskjellige treningsmetoder

En av de viktigste grunnene til at mange velger SUP er nettopp mangfoldet av treningsmetoder man kan utføre på padlebrettet. Noen av de som har blitt veldig populære i det siste er oppreist yoga, surfing og rafting. Her får man en god generell kroppslig trening. Har du hund kan du fint også ta med deg denne på padleturen for frisk luft samtidig som du trener både kropp og sinn.

5. Helt gratis

Med unntak av padlebrettet og padleåren, er SUP helt gratis. I motsetning til andre sporter der man må leie bane, betale medlemsavgifter og liknende er oppreist padling midt i blinken for den som ønsker variert og gøyal trening uten en månedlig kostnad. Sjøen er fri for alle! Invester i tid med familie, venner og kom deg til sjøen! 

Legg igjen en kommentar